News Sport Stiai ca?

O excursie catre Jocurile Olimpice

Numele Rio de Janeiro inseamna in mod literar ”raul lui ianuarie” denumit astfel la data de 1 ianuarie 1502, fiind si numele unui rau situati pe malul unui golf si al unui oras construit adiacent.

Cand spunem anul 2016 spunem jocuri sportive, spunem distractie, spunem bere si de ce nu scoruri si pariuri reusite. Astfel ca ne gandim la Rio, la Copacabana, la carnaval si sa fim seriosi, cine nu a auzit de splendoarea orasului Rio de Janeiro? Este una din cele mai cautate destinatii turistice, venerate in intreaga lume, precum si care este situata in topul dorintelor de calatorie, pentru ca plajele sale sunt teribil de frumoase si ofera privelisti uimitoare, inclusiv statuia Mantuitorului Hristos, atragand anual peste milioane de turisti. In timpul carnavalului cu renume, aici ajunge un flux impresionant de turisti, aducand cele mai mari venituri turismului.

Tine degetele incrucisate in urmatoarele luni

Daca ati fost la curent cu Jocurile Olimpice atunci cu siguranta ati citit despre criza cu care se confrunta Brazilia in prezent, incat mare finala care va avea loc la Rio, va gazdui ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Euro 2016, fiind supus unui intreg proces de aclamatii si emotii pentru suporteri.

Cum lumea se uita dupa expectacular, Brazilia se lupta ca un vulcan activ plin de frustrare si de furie publica, pentru ca nu isi poate depasi conditia, incat soarta Jocurilor Olimpice din 2016 depinde in mare masura si de conditiile scazute obtinute in timpul Cupei Mondiale FIFA 2014. Astfel, daca Brazilia reuseste sa organizeze un eveniment prin excelenta in luna iunie a acestui an, speranta ca ar primi sprijiul publicului o mai tine in miscare. In cazul in care in acest an sufera un esec jenant, care este proiectat pentru a atinge noi culmi de glorie, in 2016 Jocurile ar putea fi impiedicate de implicarea politica.

In licitatia pentru includerea altor sporturi olimpice au fost si baseball-ul si softball-ul, care au fost retrase din program in 2005, si se doreste adaugarea altor 7 sporturi, precum karate, squash, golf, sportul cu rolele, precum si rugby, care aplica pentru a fi incluse in prces. Liderii celor sapte sporturi au prezentat in fata comitetului executiv avantajele si beneficiile fiecarui sport, precum si motivele pentru care trebuie clasate la stadiul de Jocuri Olimpice. Aceste trei sporturi, karate, golf precum si softball, urmeaza sa fie aprobate ca urmare a consultarilor programelor de educatie, pentru ca un nou sistem de adoptare va intra in vigoare in aceasta sesiune.