Diverse Familie Stiai ca?

O mama si-a pierdut dreptul de a-si alapta copilul

Un judecator australian a interzis unei mamei sa isi alapteze copilul, deoarece femeia si-a facut un tatuaj cu doar patru saptamani inainte de hotararea judecatorului, acesta considerand ca mama isi va pune copilul in fata unor riscuri inacceptabile. Acest caz neobisnuit a fost adus in instanta dupa ce tatal copilului si-a exprimat ingrijorarea cu privire la dorinta femeii de a-si face un tatuaj, in timpul unui scandal intre cei doi.

Judecatorul a decis de a acorda un ordin de a impiedica aceasta mama sa dispuna de ingrijire medicala asupra copilului sau, chiar daca in urma testelor s-a dovedit ca femeia nu a luat HIV sau hepatita de la cel mai recent tatuaj al sau. Totusi, judecatorul a simtit ca femeia a pus copilul in fata unor riscuri mari, deoarece testele nu au fost concludente.

Bineinteles, in urma acestui caz, au aparut si oameni care apara femeia. Avocata Rebecca Naylor a adresat acestuia o intrebare mai larga: „Are un judecator dreptul de a controla asumarea unor riscuri de catre mama?”

Raspunsul judecatorului nu a incetat sa apara:

Tatuarea este o industrie reglementata, asa ca daca te duci la un salon de tatuaje, exista sanse sa contractezi anumite infectii foarte mici. Tatuarea in sine, atat timp cat este realizata intr-un mod igienic si sunt urmate procedurile de control al infectiilor, riscul este mai mic si deci, acesta nu ar incuraja ca femeile care si-au facut un tatuaj sa isi alapteze copiii. Asta inseamna ca femeile care se expun la orice riscuri nu ar trebui sa li sa permita sa alapteze? Desigur, trebuie sa se ia in cosiderare riscul la care este expus copilul, iar judecatorul nu interzice asa ceva. Femeile trebuie sa fie atente, precaute. Acestea hranesc un copil, iar alaptarea va fi principala metoda de nutritie pentru copil in urmatoarele 12 luni de viata, asa ca femeile trebuie sa fie atente.

Exista alti avocati care sustin ca nu au mai intalnit niciodata un astfel de caz. Autoritatile care tin de drepturile copiilor ar trebui sa ia masuri, deoarece exista o multime de femei care isi fac tatuaje dupa ce au nascut- in special cu numele copilului.