Diverse

O prietenie intre copil si parinte

Stim cu totii ca toti adolescentii au o varsta critica in care considera ca parintii nu le vor decat raul deoarece le interzice totul. Se pare ca foarte multi parinti se grabesc sa aiba atitudini care ii descurajeaza pe copii si ii face sa nu mai initieze sau sa nu le mai marturiseasca parintilor anumite lucruri.

De multe ori luam decizii pe moment si spunem un “da” sau un ‘nu” rapsicat inainte sa ne gandim ca aceste lucruri pot afecta copilul si mai ales relatia dintre parinte si copil. De exemplu, atunci cand copilul vine acasa si spune ca a luat o nota mica ne grabim sa tipam la el si sa il acuzam ca face alte lucruri care ii distrage atentia de la carte fara sa il mai intrebam ce s-a intamplat de fapt.

Care este solutia acestor lucruri? In primul rand, comunicarea. Daca va doriti sa va intelegeti cu copilul trebuie sa stiti sa comunicati cu el. In contiuarea urmatorului articol va voi sugera cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti ca sa aveti o realtie buna cu copilul adolescent:

Parintii adolescentilor permit uneori stereotipurilor sa capete mai multa importanta decat are propria intuitie. Nu lasati sa vi se intample asa ceva. Chiar daca adolescentul dumneavoastra este in plin proces de schimbare, tot dumneavoastra il cunoasteti mai bine decat oricine.

Apoi, puteti sa negociati cu copilul vostru in anumite situatii. Este foarte corect ca parintii sa negocieze cu adolescentii lor. Adolescentii merita sansa de a avea acces la regulile pe care trebuie sa le respecte. Pe masura ce se maturizeaza regulile se schimba, iar capacitatea lor de a negocia va ofera informatii despre nivelul lor de maturitate. Aceste informatii sunt foarte pretioase pentru dumneavoastra.

Asadar, comporta-te cu copilul ca si cum ati fi prieteni daca iti doresit o astfel de relatie cu el. Daca vei fi tot timpul impotriva lui nu te poti astepta s aiti marturiseasca anumite lucruri pentur ca nu o va face cu siguranta.