Diverse News Stiai ca?

Orasul plutitor din China

Recent, oamenii din intreaga lume au avut parte deun soc adevarat dupa ce un videoclip care a surprins ceea ce pare a fi un oras plutitor deasupra norilor a aparut in mediul on-line. Se pare ca, „orasul plutitor” a fost o minune observata numai de rezidentii oraselor Jiangxi si Foshan- doua orase din China. Aceste doua orase par a fi puse in fata unei ciudatenii destul de mari, din moment ce toata lumea statea pe strada si privea mirata la acest miraj, care a lasat impresia ca niste cladiri falnice se plimba deasupra norilor cerului. Initial, iluzia sau mirajul a fost observat pentru prima data in orasul Foshan, iar cateva zile mai tarziu in Jiangxi, pastrandu-se pentru cateva minute in ambele cazuri, disparand brusc. Multi oameni considera ca acest oras plutitor are origini supranaturale, in timp ce altii sunt de parere ca lucrul ciudat vazut pe cer reprezinta un portal catre un univers paralel.

De asemenea, exista teorii care sustin ca „orasul plutitor” face parte dintr-un proiect al celor de la NASA- „Project Blue Beam”- care, se spune ca vizeaza cea de-a doua venire a lui Hristos (falsa), utilizand holograme pentru a incepe o Noua Ordine Mondiala.

Explicatie stiintifica pentru orasul plutitor

Si, in timp ce aceasta teorie a conspiratiei a mers prea departe, meteorologii sustin ca acesta este un fenomen natural care nu are nimic de-a face nici cu planul celor de la NASA, nici cu un univers paralel si nici nu e o reprezentare supranaturala. Ei bine, explicat stiintific, „orasul plutitor” poate fi cunoscut sub numele de Fata Morgana- un fenomen care proiecteaza imagini distorsionate ale unui obiect real pe teren sau in aer.

Fata Morgana apare in momentul in care au loc inversiunile de temperatura, atunci cand aerul cald se afla deasupra unei coloane de aer rece, fiind o situatie anormala fata de conditiile de vreme tipice. Temperaturile diferite ale coloanelor de aer inseamna ca ele au si densitati diferite, iar acest lucru inseamna si refractie diferita- care fac ca, in mod invenitabil, un obiect vazut sa nu existe decat in mintea noastra. Probabil ca acelasi lucru s-a petrecut si in China- tot timpul va exista o explicatie stiintifica pentru un anumit fenomen- nu mai traim in pe vremea stramosilor, incat sa credem in forte supranaturale sau teorii stupide.