Familie

Pedepsele pentru copii

Cu totii ne dorim sa ofeirm copilului cele mai bune sfaturi si cea mai buna educatie. Stim cu totii ca personalitatea si caracterul copilului se formeaza in momentul in care copilul este inca mic si incepe sa faca mici prostioare. El trebuie sa fie corectat la momentul potrivit pentru a avea efecte pentru mai tarziu.

Daca in timpul copilariei mici nu ii spuneai nimic copilului cand facea o prostie si acum cand este adolescent incepi sa ii faci observatii, trebuie sa constientizezi ca acest lucru nu va avea efect asupra copilului.

Pedepsele pot fi benefice, dar pot fi si neproductive pentru copilul tau. Totul sta in arta de a dezvolta un sistem de pedepse si recompense. Recompensele sunt menite sa incurajeze un anumit tip de comportament. Cand ii oferi copilului un lucru pe care el si-l doreste sau pe care il va aprecia este un mod general valabil de incurajare.

Copiii mici vor aprecia lucruri de genul: abtibilduri colorate, ceva bun,jucarii si complimente. Alt lucru care poate constitui o recompensa poate fi pur si simplu faptul ca ii acorzi timp pentru a petrece activitati impreuna –  aventuri si activitati care sa ii faca ziua minunata. Pedepsele fizice nu au efectul intentionat de parinti si de obicei ii invata pe copii ca violenta este o solutie si un mod de a obtine ce doresti. In plus, ii va face pe cei mici sa se loveasca unul pe altul atunci cand tu nu esti prin preajma.

Este foarte important sa ii oferiti copilului un simplu avertisment astfel incat sa inteleaga ca a gresit. Nu trebuie sa recurgeti la bataie sau la alte metode de „educare” a copilului. Astfel, este posibil ca in momentul cresterii sale copilul sa devin usor retras si detasat de tine ca si parinte. Bataia sau pedepsele nepotrivite pot fi raspunsul acestor gesturi.