Diverse Stiai ca?

Reactia ta in cazul in care copilul tau inghite o substanta toxica sau otravitoare

Copii sunt foarte vulnerabili si probabil ca de foarte multe ori nu stii cum ar trebui sa te cumporti cu ei pentru a-i invata sa stea cat mai departe de pericole.

Fiind parinti, cu siguranta te gandesti destul de des la faptul ca trebuie sa iti inveti copilul sa se comporte corespunzator. Sigur ca daca ai un copil mic in casa e inevitabil sa nu iti dai seama de faptul ca ca trebuie sa fii mereu cu ochii in patru si sa ai grija la orice gest al lor. Din acest motiv copii trebuie sa fie supravegheati mereu. Ei sunt obisnuiti sa fie mereu protejati si sa nu cunpasca pericolul. Totusim un simplu moment de neatentie poate fi fatal sanatatii sau chiar vietii unui copil.

Te-ai gandit vreodata care ar putea fi reactia ta in cazul in care micutul tau inghite o substanta toxica? Care ar fi prima ta reactie? Ei bine, este foarte important sa iei masurile necesare si sa nu intri in panica, desi acesta este prima reactie.

Prima ta reactie trebuie sa fie de a indeparta substanta otravitoare cat mai repede de bebelus. Incearca sa ii scoti micutului din gurita ceea ce a mai ramas si pastreaza o parte din substanta intr-un recipient pentru ca sa le fie mai usor medicilor sa identifice substanta toxica.

In cazul in care vezi ca micutul are diferite simptome destul de grave si se intampla sa aiba convulsii, isi pierde cunostinta, are dureri in zona gatului sau arsuri trbeuie sa suni cat mai repede la 112 si sa soliciti o ambulanta.

Chiar daca crezii ca voma i-ar face bine nu trebuie sa ii provoci asta pentru ca poate fi chiar mai rau si poti sa ii agravezi leziunile. Asadar, aceste lucruri nu sunt tocmai de joaca si trebuie sa iei cele mai bune decizii.