Diverse Societate

Reactii ale femeilor la nervi

Femeile de cele mai multe ori cand se enerveaza trec prin diverse stari si emotii care le fac sa fie mult mai irascibile decat in alte situatii, in principal din faptul ca sunt obisnuite sa reactioneze diferit in functie de situatie si de persoanele care sunt in jur.

In cele mai bune situatii femeile:

  • mananca o cutie de inghetata pentru a atenua impactul unei conversatii grele care a condus la nervozitate si la o stare agitata. Ele considera ca ceva dulce le va reda energia si le va binedispune.
  • merg la cumparaturi. S-a constatat ca pentru unele femei, cumparaturile reprezinta un mijloc de relaxare si de recreere in masura in care dureaza cateva ore. In loc sa mearga la sala, prefera sa isi cumpere haine, accesorii si de ce nu echipamente culinare, cu toate ca nu gatesc.
  • abordeaza un tratament de tacere. Atunci cand o femeie este nervoasa tinde sa se inchida in sine si sa refuze comunicarea cu orice alta persoana, in masura in care nu trebuie sa dea nici o explicatie.

In cele mai rele cazuri:

  • tipa si plang. Daca supararea lor a ajuns la cote inalte, acestea nu se mai controleaza si tipa la oricine este in preajma lor, pentru ca nu se simt intelease si nu gasesc un partener care sa le sustina parerea.
  • strica diverse lucruri de prin casa. Pentru ca isi doresc sa isi exteriorizeze sentimentele obisnuiesc sa arunce cu diverse lucruri, cu riscul de a se sparge si de a se strica. Daca ai o astfel de partenera este bine sa te astepti la acest lucru atunci cand este enervata peste limite.
  • lovesc pe cineva. Ca si barbatii, femeile au un comportament impulsiv si tind sa loveasca pe cineva. Fie ca este vorba de ursuletul lor de plus sau ca este vorba de partenerul de viata, femeile se simt in stare sa loveasca si o fac cu mai multa putere, pentru ca aduna resentimente si nervi.