Cand vine vorba de prorpia noastra oaza de liniste, atunci ne gandim de cele mai multe ori sa ne cream propriul nostru loc undeva departe, incat sa fim lipsiti de zgomotele masinilor sau de galagiile copiilor din fata blocului, undeva unde sa nu fim poluati din toate punctele de vedere.
Pentru ca o constructie la cheie implica mai multe elemente, pe langa planul de fezabilitate sau raportul de eveluare, am decis ca ar fi cazul sa dau mai multe detalii si sa spun ca in primul rand, dupa ce ati cumparat un teren trebuie sa fiti pregatit ca acesta sa se transforme in santier pentur o perioada buna de timp.
Procesul de executie al unei constructii
Executia fundatiei unei casa trebuie sa se realizeze manual sau mecanizat incat sa fie plana si sa ofere cea mai buna stabilitate pentru intreaga rezistenta a cesei. De cele mai multe ori se executa si hifroizolatia, inplicit sub cota zero a casei, pentru ca mai apoi sa se imbine frumos cu portiunile de canalizari, tevi si fire care sa asigure alimentarea intregii constructii.
Cimentarea reprezinta unul din cele mai complicate procese, incat se realizeaza manual, prin fasnarea fierului, a otelului si a cofrajelor din ciment, incat sa se poata ridica mai apoi structura de rezistenta, dar si zidaria exterioara. Ceea ce construim trebuie sa fie cat mai sigur si cat mai durabil, pentru ca vom locui in acea casa o viata intreaga si poate ramane si copiilor nostri.
Daca am decis care va fi scheletul casei, atunci cu siguranta am optat si pentru un beci, o terasa sau un garaj, care necesita si el de asemenea unele din cele mai bune materiale. Din acest motiv este bine sa lasam loc pentru usi, geamuri si alte elemente care sa ne asigure o rezistenta sanatoasa.