Alimentatie Diverse Sanatate

Sanatate pentru inima ta

Indiciile sigure pentru inima ne ajuta nu doar sa ne respectam inima, sa nu o supunem exercitiilor si alimentatiei deficitare, ci si sa avem un organism functionabil, o minte sanatoasa si un corp sanatos.

Cand vorbim de inima, nu putem sa pierdem din vedere importanta pe care alimetele vegetale o au asupra sa. Sunt o multime de legume cu o sursa excelenta de acid glutamic. Acesta ajuta la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale. De altfel, legumele lipsite de colesterol, grasimi si de calorii tind sa fie cele mai bune pentru inima, pentru ca indeparteaza simptomele bolilor de inima.

Fara ajutorul unor ecercitii fizice de zi cu zi si mentinerea unei stari generale de bine inseamna o sarcina in plus de sanatate pentru inima. Exercitiile imbunatatesc functia cardiaca, ajuta la pierderea kilogramelor si la reducerea nivelului de colesterol din sange. Un numar de 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi este ceea ce medicii recomanda pentru o inima sanatoasa.

Reducerea consumului de ulei este un alt element pentru care inima ne multumeste. Uleiurile sunt un depozit de calorii si contin foarte putina nutritie. In timp ce majoritatea tipurilor de ulei cuprind doar garsimi, organismul nu poate lupta pentru a-si reduce arderile acumulate de acesta. Cu toate acestea, nu toate tipurile de uleiuri sunt sanatoase. Cel mai bun ulei este cel de peste, care contine omega 3 si acizi grasi, ce previn bolile cardiovasculare si reduc cazul de atacuri de inima.

Renuntarea la tigari si implicit la fumat inseamna renuntarea la obiceiurile daunatoare pentru inima. Unul din cele mai mari riscuri ale fumatului se refera la o multime de boli de inima pentru fiecare fumator. Renuntarea la fumat inseamna deja jumatate de viata mult mai sanatoasa.

Eliminarea kilogramelor in plus. In cazul in care constitutia corpului permite, renuntarea la cateva kilograme inseamna deja mai putine boli de inima. Fiind supraponderal inseamna o suprasarcina pe inima, astfel crescandu-se si riscul de boli de inima.