News Sanatate Stiai ca?

Sanatatea creierului

Se intampla deseori sa facem diferite greseli care ne afecteaza foarte mult creierul si implicit activitatea lui. Oamenii nu isi dau seama insa exista foarte multi factori care afecteaza activitatea creierului. Din acest motiv, va vom oferi cateva sfaturi pentru a imbunatati activitatea creierului. Iata care sunt acestea:

Bogata in fructe si legume, peste proaspat, ulei de masline si putin vin rosu, aceasta dieta este cea mai potrivita intrucat contine toti nutrientii de care corpul nostru are nevoie.

Un studiu recent efectuat la Columbia University a demonstrat ca oamenii care au urmat o dieta mediteraneana au un risc mai scazut de a dezvolta boala Alzheimer, iar persoanele diagnosticate deja si care au un astfel de regim traiesc mai mult. Rosiile, un aliment de baza in aceasta dieta, sunt bogate in licopen, un antioxidant puternic care lupta impotriva radicalilor liberi, considerati una din cauzele care declanseaza Alzheimer.

Faptul ca este bazat pe alimente cu un indice glicemic scazut constituie un alt avantaj al acestui regim.  Din aceasta categorie fac parte carbohidratii complecsi, precum painea si pastele integrale, orezul brun etc. Painea alba, alimentele si bauturile bogate in zahar au un indice glicemic ridicat, de aceea aceste produse trebuie evitate.

Omega-3, prezent in dieta mediteraneana, imbunatateste sanatatea mentala. Mai multe studii au demonstrat lucrul acesta. O cercetare din Franta, publicata recent in revista „Neurology”, arata ca in cazul persoanelor care consuma cu regularitate alimente bogate in acizi grasi omega-3 riscul de a dezvolta dementa scade cu 60%. Omega-3 se gaseste din abundenta in uleiul de peste cum ar fi macrou, somon, ton si sardine.

Astfel, veti reusi sa imbunatatiti activitatea creierul fara sa fie nevoie de prea multe eforturi. Alimentatia este punctul forte pentru o activitate optima a creierului.