Sanatate Societate Tips&Tricks

Scapa de stres precum oamenii de succes

Stres – un cuvant de doar cinci litere, al carui inteles cauta sa te doboare de fiecare data. A te descurca in conditii de stres reprezinta o reala provocare, nefiind un talent nativ pentru numeroase persoane. Abilitatea de a scapa de stres trebuie cultivata, trebuie tot timpul intretinuta zi dupa zi, pentru ca altfel nu vom mai putea face fata presiunilor la care suntem supusi. Ce pasi urmeaza oamenii de succes pentru a putea rezista cu brio stresului zilnic? Vi-i prezint in continuare.

Afla care sunt cauzele stresului

In primul rand trebuie identificate acele cauze declansatoare ale stresului. Odata intelese pe deplin, odata ce sunt cunoscute natura si originea stresului, lupta devine una pe jumatate castigata.

Orienteaza-te catre actiune

O modalitate simpla de a combate stresul provocat de o sarcina ce ti-a fost trasata si pe care o consideri imposibila, este de a diviza respectivul task in obiective mai mici, realizabile mai usor. Iti poti face astfel un plan de actiune pentru ca rezultatul final sa fie multumitor.

Invata sa fii recunoscator

Chiar daca viata te pune de multe ori in situatii din care pare ca nu ai nici o scapare, trebuie sa inveti sa fii recunoscator pentru ceea ce ai, deoarece exista multe persoane care poate nu se bucura de ceea ce tu alegi sa nu vezi in respectivele momente. Nu lua ca si garantate gesturile binevoitoare marunte si invata sa fii recunoscator! Vei observa ca un astfel de comportament, odata ce il adopti, va deveni reciproc.

Ingrijeste-te

Chiar si persoanele de succes care sunt supuse mult mai adesea stresului sunt constiente ca au nevoie de suficienta odihna, de relaxare si de o alimentatie corespunzatoare. Nu trebuie sa lipseasca nici din programul tau astfel de activitati, pentru ca altfel stresul se va agrava.

Atitudinea pozitiva

Poate cel mai important dintre toate aspectele enumerate il reprezinta atitudinea. Daca iti mentii o atitudine pozitiva si vezi tot timpul jumatatea plina a paharului, vei reusi mult mai usor sa treci peste momentele stresante, peste situatii neplacute. Odata ce mintea este inundata de ganduri negative, orice provocare va deveni stresanta. Oamenii de succes realizeaza acest lucru si cauta sa se elibereze de toate gandurile negative – prin urmare si tu trebuie sa faci acest lucru!