Sanatate Stiai ca?

Sfaturi pentru a combate stresul

Cu totii trecem prin perioade extrem de stresante. Se intampla tuturor sa simta la un moment dat ca explodeaza din cauza problemelor, grijilor si lucrurilor care nu ne lasa sa ne desfasuram activitatile asa cum ne-am dori.

Momentele tensionante si stresante sunt acelea in care simtim ca pur si simplu nu mai reusim sa mai facem fata, parca nu mai suportam nimic si pe nimeni cu toate ca suntem constienti ca nu facem lucruri potrivite.

Principalele simptome fizice ale stresului constau in: palpitatii; ameteli; pierderea apetitului culinar sau, din contra, accentuarea lui; probleme digestive; dureri de dinti; insomnii; dificultati de respiratie; manifestarea balbaielii sau inregistrarea unui vorbit prea rapid, lipsit de articulatiile adecvate; stare accentuata de oboseala; infectii frecvente; reducerea apetitului sexual.

Iata ce ati putea sa faceti pentru a combate aceste metode stresante care nu va dau pace:

In primul rand, trebuie sa te intervievezi si sa realizezi care sunt lucrurile care iti fac rau. Descrie-ti situatiile in care ai observat ca devii foarte anxios. Cauta sa descoperi care au fost motivele ce te-au determinat sa actionezi atat de neglijent. Noteaza-ti motivele pro si contra pentru a sti ce optiuni ai in momentul in care va trebui sa te confrunti cu o situatie asemanatoare.

Apoi, este foarte important sa faceti astfel incat sa aplicati niste exercitii respiratorii. Este foarte important sa aveti un ritm respiratoriu corect. ncetinirea respiratiei la nivelul diafragmei este una dintre cele mai eficiente metode pentru a combate stresul. Calmeaza-ti si controleaza-ti respiratia prin cateva inspirari adanci, urmate de expirari pe gura. Reintoarce-te la respiratia normala si apoi repeta exercitiul. Daca situatia continua sa fie tensionata, ridica umerii si spune-ti „Nu are cum sa mearga rau”.

Este foarte important sa stii sa te autocontrolezi pentru a nu scapa situatia de sub control. Astfel, vom sti cum sa scapam de acele momente tensionante, stresante care ne distrug relatiile cu cei din jurul nostru.