Societate

Sfaturi pentru a deveni un angajat productiv

In categoria afacerilor se incadreaza si acel personal care are in vedere eficienta muncii sale si implicit recompensa acesteia, incat ajunge sa indeplineasca mai multe sarcini pe aceeasi suma de bani si implicit are tendinta de a-si reduce volumul de munca, incat sa nu se mai bazeze pe ceea ce compania impune si anume o productivitate inalta.

Ce faci pentru a fi un angajat productiv?

In primul rand inveti cum sa iti prioritizezi actiunile incat sa le amani pe cele care nu sunt urgente, si mai apoi sa le rezolvi pe cele importante. Este indicat sa nu faci acelasi lucru de doua ori, incat cand te apuci sa realizezi un lucru, analizeaza situatia, riscurile precum si timpul de indeplinire al sarcinilor. Este important sa nu zabovesti un timp indelungat, pentru ca vei fi tentat sa ai mai multe idei si sa nu le rezolvi in oridinea importantei.

Renunta la a-i ajuta pe colegi. Este important ca fiecare sa isi stie responsabilitatile si sarcinile, incat sa isi rezolve atributiile in mod corespunzator. Daca il vei refuza, cu siguranta va fi tentat sa isi organizeze mai bine timpul si sa isi intocmeasca activitatile pe cont propriu, plus ca il vei invata sa aiba mai multa responsabilitate pentru actiunile sale.

Nu incerca sa fii multitasking. Ia fiecare activitate in ordinea importantei si nu rezolva mai multe lucruri in acelasi timp. Vei fi tentat sa uiti ce ai inceput si sa lasi un lucru nefinalizat, ceea ce te va face sa ai un randament scazut al propriei munci.

Respecta programul de munca. Este important sa fii la birou la ora fixa si sa incepi ziua prin indeplinirea celor mai grele sarcini, astfel incat sa stii ca acestea iti vor ocupa si cel mai mult timp. Este mai usor sa pleci acasa stiind ca importantul a fost rezolvat si ca cele mai mici sarcini si-au gasit rezultat in functie de importanta. Este placut sentimentul sa stii ca in a doua jumatate a zilei poti sa te ocupi de raspunsurile catre clienti, furnizori sau poti sa raspunzi mailurilor primite.Afaceri