Dragoste si sex Familie

Stabilitatea emotionala in cuplu

Toata lumea are la un moment dat impresia ca au gasit tot ceea ce isi doreau. Se intampla acest lucru dupa multe cautari, cand oamenii s-au saturat sa isi caute jumtatatea si s-au oprit la o persoana.

In momentul in care iubim simtim ca avem sentimente unice si ca nimeni nu simte ceea ce simtim noi. Avem impresia ca sentimentele pe care le aveam noi sunt cele mai frumoase pentru ca sunt atat de intense.

In momentul in care ceva nu merge in relatia respectiva unul dintre parteneri hotaraste sa puna punct sau cel putin sa „faca o pauza” cu scopul de a face relatia sa functioneze mai bine.

Tipic celor care sufera de aceasta tulburare este preocuparea de a cauta in permanenta sa fie iubiti, energia lor este insuficienta pentru a iubi. Viata lor este asemeni unui put gol fara fund ce se cere umplut dar care nu este niciodata plin.

Ei sunt cei carora le lipeste mereu o parte din ei. Nu tolereaza singuratatea si le lipseste senzatia de identitate, definindu-se pe ei insisi doar prin relatiile pe care le au cu alti oameni. Faptul de a fi schimbatori este o alta caracteristica a indivizilor dependenti pasiv. Pentru ei nu conteaza de cine sunt dependenti, atata timp cat sunt dependenti de cineva.

Nu conteaza nici daca identitatea lor exista, doar daca le-o da cineva. Desi uneori relatiile pe care le au sunt dramatice, sunt extrem de superficiale. Senzatia de gol interior caracteristica ii determina sa nu suporte nici o amanare in satisfacerea nevoii de ceilalti. Acesta este unul din motivele pentru care uneori trec de la un partener la altul.

Este foarte important sa fim persoane stabile din punct de vedere emotional si s anu ajungem sa fim dependenti de anumite persoane sau de anumite lucruri. Astfel, vom reusi sa avem stabilitate si nu veti suferi niciodtaa din dragoste.