Diverse Sanatate Stiai ca?

Terapia cu apa aduce multe avantaje

Pentru ca traim intr-o lume in care din ce in ce mai multi uitam sa ne alimentam, sa consumam lichide, specialistii impun o noua strategie si anume terapia cu apa. De fapt terapia cu apa inseamna un consum zilnic de apa in cantitati esentiale pentru organism, dar si efectuarea de bai si dusuri in apa.

De altfel nu este exclusa nici o vacanta in statiunile cu apa sarata, tocmai pentru ca sunt bune pentru organism si pentru sanatate. Desi apa sarata nu pare sa aiba un gust bun, ea este benefica pentru organele interne ale organismului, in masura in care nu este in exces. Apa sarata curata colonul, reda buna circulatie a sangelui si implicit ajuta la dizolvarea alimentelor din stomac.

La fel ca si apa sarata, apa plata, prin consumul zilnic ajuta la mentinerea unei tensiuni arteriale normale, si implicit la ceea ce inseamna o actvitata fizica si psihica normala. Lipsa de energie de multe ori se datoreaza si lipsei de apa, caz in care cei mai multi specialisti recomanda cel putin 8 pahare de apa pe zi.

Nelipsitele bai sau dusuri cu apa sunt utile si ele, incat cea mai mare portiune de piele care expusa la sore sau la frig ajunge sa fie dezhidratata si necesita apa. Chiar daca cremele de corp au rolul lor, apa este cea care reface tesutul celulelor. Mult dintre noi isi creeaza propriul timp pentru relaxare si cel putin o data pe saptamana isi pun in cada sare de baie si lotiuni hidratante, cu efect de relaxare si calmare, tocmai pentru ca au grija sa aspectul exterior al organismului.

Indicat este sa ne pliem pe ceea ce organismul are nevoie, sa consumam apa cand organismul ne cere si sa constinetizam importanta apei in viata noastra. Terapia cu apa si prin apa este probabil cel mai bun mod de a ne relaxa dupa o zi cu activitate incarcata, care ne-a solicitat la maxim si nu este nimic mai placut decat o baie cu sare de baie, un pahar de apa cu lamaie si un somn binemeritat.