Societate Stiai ca?

Tiger Mom si Cat Dad- noile denumiri ale parintilor

Poate ca esti familiarizat cu mama care are un caracter super strict, care isi impinge copiii sa fie cei mai buni din scoala, la sport si la muzica de exemplu, indiferent de ce ar prespune aceasta. Acesta este un stil parental facut celebru de catre autoarea chinez- american Amy Chua, publicand o carte care a devenit un besst-seller: „The Battle Hymn of the Tiger Mom”. Ei bine, trebuie sa stii ca exista si altfel de feline cum ar fi Cat Dad.

Cat Dad inseamna un stil de persoana care ia lucrurile mai incet, care prefera sa fie mai sensibil din punct de vedere emotional, bland si care are reguli de disciplina mai permisibile, in ideea ca va face ca, copiii lui sa fie mai independenti. Acest termen a devenit celebru pe un site din cauza ca a lovit un program de televiziune chinezesc: Tiger Mom si Cat Dad. Cele doua personaje principale sunt, asa cum sugereaza si titlul, o mama feroce si un tata mai bland. Personalitatile acestora se ciocnesc in momentul in care incearca sa-si creasca fiul sau fiica.

In timp ce termenul de Cat Dad nu e la fel de cunoscut ca Tiger Mom, se pare ca acesta a fost prezent in lume de foarte mult timp. Cel mai original Cat Dad a fost un tata din Shanghai, Chang Zhitao, care a avut dezbateri aprinse cu autoarea cartii, dupa ce aceasta a fost facuta publica. In ciuda faptului ca acestia au pareri diferite in ceea ce priveste parenting-ul, atat Chua cat si Chang au avut fete care au fost acceptate la Universitatea Harvard.

Si cum batalia intre Tiger Mom si Cat Dad nu ar fi fost de ajuns, exista o noua persoana animalica care provine tot din China: Wolf Dad (tatal lup). Acest Wolf Dad este mult mai strict decat Tiger Mom exemplificata de Chua, care crede ca „bataia este rupta din rai”, folosind aceasta metoda frecvent in cresterea copiilor sai.