Diverse Dragoste si sex Societate Stiai ca?

Tinerii si viata sexuala

Cand vorbim despre maturizare, se pare ca vorbim de o crestere a acestei etape, incat unii dintre copii, care sunt in etapa adolescentina ajung sa se considera adulti si maturi, doar pentru ca au inceput sa intretina relatii sexuale.

Cea mai mare problema in cadrul unor institutii de invatamant liceeal este cea a sexului intre colegii de clasa, motiv pentru care unii dintre acestia au fost surprinsi in baile liceului intretinand contacte sexuale. O mai buna monitorizare a elevilor ar impiedica acest fenomen.

Dezvoltarea prematura a acestor adolescenti este impusa in primul rand de mediul social, de alimentatia zilnica, precum si de influentele pe care le iau din mass-media, implicit reletele de socializare. Cand vine vorba de adolescenta, se pare ca tinerii sunt condusi de sentimentul de iubire, de bucurie, incat considera ca implicarea intr-o relatie sexuala le va aduce mai sentimentul de „fluturi in stomac” si stare de bine.

In ceea ce priveste capacitatea de iubire, multi dintre adolescenti nu prea stiu cum este acest sentiment, incat considera ca a flirta si a spune cateva complimente inseamna a primi si a oferi dragostea lor, dar versiunea reala nu este tocmai asa. Pe de alta parte, implicarea intr-o relatie presupune parcurgerea unui drum impreuna, care pana de curand era un drum de unul singur si impartasirea celor mai multe experiente.

Discutiile, conversatiile cu adultii si cu personalul didactic din scoli pare sa nu mai fie o problema, incat adolescentii au cele mai multe informatii din sursele de pe internet si considera ca o data citite, ele sunt si invatate, dar nu iau in calcul posibilitatea riscurilor unor boli cu transmitere sexuala sau au unor sarcini nedorite. Cu siguranta, am intalnit cazuri in care tinerele au ajuns sa devina mamici, fara sa isi doreasca acest lucru si cele mai multe au ascuns acest lucru chiar si parintilor.