Alimentatie Diverse Sanatate

Topul beneficiilor Aloe Vera

aloe veraAloe vera este o planta medicinala cu numeroase beneficii nutritionale. O planta suculenta, face parte din aceeasi familie de plante (Liliaceae) cu ceapa sau cu usturoiul. Parti diferite ale plantei sunt folosite pentru scopuri diferite, intrucat aloe vera are mod de aplicare atat intern cat si extern.

Dovada a faptului ca aloe vera aduce numeroase beneficii pentru sanatate – pe care le vom enumera in cele ce urmeaza – sta gama extrem de diversificata de produse Aloe Vera existenta in momentul de fata pe piata. Aloe Vera contine peste 200 de ingrediente active, incluzand in aceasta lista de substante benefice vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, polizaharide si acizi grasi. Nu este de mirare ca planta este folosita pentru o gama atat de bogata de remedii. Principalele beneficii oferite de Aloe Vera pentru organism se regasesc in cele ce urmeaza.

  • Aloe Vera are un continut ridicat de vitamine si minerale, benefice pentru organism. Vitamine precum A, C, E, B1, B2, B3, B6, B12 si peste 20 minerale diferite ofera necesarul organismului, acel supliment atat de necesar in conditiile in care din alimentatie nu se poate obtine de fiecare data toti nutrientii.

  • Planta atat de folosita in diverse remedii contine si o cantitate ridicata de aminoacizi si acizi grasi. Aminoacizii sunt esentiali pentru sinteza proteinelor, existand in numar de aproximativ 22 in corpul omenesc. Planta de aloe vera contine un numar intre 18-20 aminoacizi, intre care se regasesc cei 8 aminoacizi esentiali pentru organism. In egala masura continutul de acizi grasi ajuta la reducerea nivelului colesterolului si chiar la inlaturarea simptomelor alergiilor sau indigestiilor.

  • Aloe Vera are caracteristici de adaptogen – o substanta care pe cale naturala imbunatateste abilitatea corpului de auto-vindecare si de rezistenta impotriva diverselor afectiuni. Corpul este astfel ajutat prin stimularea sistemului sau defensiv si prin mecanismele acestuia care ajung sa se adapteze mai bine la conditiile externe.

  • Ajutor pentru digestie si detoxifiere. Aloe vera poate regla functionarea tractului intestinal si de asemenea contribuie la detoxifiere, absorbind toxinele existente in intreg sistemul digestiv si curatandu-l.

  • Lista de beneficii ale acestei plante-minune continua cu sanatatea cardiovasculara si cu intarirea sistemului imunitar. In ceea ce priveste sanatatea inimii si sistemului circulator, aloe vera ajuta la reducerea nivelului colesterolului, implicit a afectiunilor cauzate de acesta. Imbunatatirea sistemului imunitar este data de continutul bogat de antioxidanti din aloe, care combat actiunea radicalilor liberi ce afecteaza intregul organism.

Toate produsele ce contin aloe vera capata astfel proprietatile extraordinare pe care planta le are. Actionand ca dezinfectant, antibiotic, cu rol antimicrobian si germicid, antibacterial, antiseptic, antifungic si anti-viral, aloe vera aduce de asemenea beneficii si in ceea ce priveste sanatatea pielii, reduce inflamatiile si ajuta chiar – ca efect secundar – la procesul de slabit.

Extraordinarele proprietati ale plantei de tip aloe vera recomanda astfel toate produsele cu un astfel de continut. Un real ajutor si o varianta alternativa chiar la tratamentele medicamentoase, medicina alternativa pune pe primul loc farmacia naturii, iar produse aloe vera cum sunt cele ce pot fi gasite si la Alevia indeplinesc exact misiunea dorita: remedierea, tratamentul, preventia si chiar crearea unei stari generale de bine.