Diverse

Tot ce trebuie sa stii despre creierul uman

Sunt multe lucruri pe care le cunoastem in legatura cu creierul uman si multe altele pe care inca le descoperim. Este un organ cu adevarat fascinant. Acesta este deosebit de complicat si greu de inteles, chiar si de oamenii de stiinta. Printre lucrurile pe care le stim in momentul de fata putem enumera:

Creierul uman nu se dezvolta complet decat dupa pubertate. Vorbim bineinteles de modul in care acestea functioneaza si de modul in care acestea se dezvolta. Unii oameni ajung sa aiba o mentalitate de copil chiar daca au o varsta inaintata. In jurul varstei de 17 18 ani creierul nostru incepe a se dezvolta in mod complet. Este momentul in care lobii frontali se dezvolta in totalitate. Acestia sunt respinsabili pentru partea de gandire si de analizare a deciziilor facute in viata. De aceea nu luam decizii tocmai corecte in acea perioada a veitii.

Un alt lucru demn de luat in considerare este acela ca femeile au un creier mai mic decat cel al barbatilor. Cu toate aceste terminatiile nervoase si cortex-ul sunt mai mari si acest lucru le da un avantaj in gandire. De obicei femeile sunt mai inteligente decat barbatii dar in privinta anumitor lucruri. In privinta sentimentelor si gandirii in general femeile sunt mult mai pregatite, pe cand barbatii sunt mai predispusi sa imbratiseze gandirea logica si orientarea in timp si spatiu.

Creierele noastre lucreaza mai mult pe timp de noapte decat pe timp de zi. Acest lucru se datoreaza faptului ca pe timp de zi acesta face foarte multe activitati pe care incearca sa le stocheze pe timp de noapte. In acest proces apar si visele. De aceea avem vise care nu stim cum au inceput si dece au loc anumite evenimente ce nu au legatura intre ele. Se crede ca procesul este unul destul de complicat si visele sunt un produs secundar al activitatii de organizare.