Diverse Societate Stiai ca?

Tu si preferinta pentru filme

Preferinta pentru filme poate pune o eticheta asupra celui care le vizioneaza, si din acest motiv, unii sunt caracterizati ca a fi romantici, altii enigmatici, altii analitici sau curajosi. Pentru fiecare categorie si pentru fiecare tipologie de film se atribuie o scurta caraterizare, menita sa ateste realitatea si legatura dintre ceea ce este cineva si modul in care este perceput de restul.

Pentru cei care opteaza ca si preferinte in materie de filme pentru Lincoln, The Candidate, Mr. Smith Goes to Washington, The Contender, The Man, Wag the Dog, Nixon, The Best Man, The War Room, Meet John Doe, Dave, Charlie Wilson’s War se impune statutul de admirator al politicii. De ce? Tocmai pentru ca astfel de persoane inoata precum pestele, impotriva curentului. Cei mai multi se bucura de filme care le pun la incercare increderea politica, scenariul pentru o speranta de viata si pentru castigarea alegerilor. Astfel, se creeaza o falsa foame pentru putere, pentru schimbarea unei institutii sau pentru schimbarea masei sociale.

Dar, diferenta este mare si pentru cei care sunt iubitori de critica. Acestora nu le scapa din ochi nici un film de genul The King’s Speech, The Social Network, A Prophet, The Artist, Up in the Air, Zero Dark Thirty, The Secret in Their Eyes, The Fighter, A Serious Man, Of Gods and Men, Melancholia, tocmai pentru ca le place drama. Fie ca este vorba despre modul in care vad realitatea, sau despre credinta de a vedea ce este dincolo de ea. Fie ca este vorba despre vanatoarea pentru liderul gruparilor teroriste, fie ca este vorba de o cautare de un deceniu sau despre coliziunea Pamantului cu o alta planeta, acesti adepti ai filmelor sociale si policice stiu mereu pentru ce militeaza.

Si pentru cei care tin la religie sunt o serie de filme care le pun la incercare dorinta de a cauta ceva. Cei mai multi sunt atenti la detaliile cu privire la faptele lumesti, la respectarea regulilor si a traditiilor. Respectul fata de Dumnezeu se arata in filme precum The Ten Commandments, Stigmata, Dogma, Water, The Passion of the Christ, The Last Temptation of Christ, The Da Vinci Code, Priest, Life of Brian, Little Buddha, The Life and Death of Jesus Christ.