Diverse Societate

Un om a vandut turnul Eiffel de doua ori

Fiind recunoscut ca fiind unul din cei mai mari escroci din vremea sa, Victor Lustig a fost un om care a stiut sa profite de orice oportunitate ce i se ivea. Toate inselaciunile sale aveau un aer elegant ce le dadea o credibilitate ridicata si inlatura prezenta dubiilor.

Una din cele mai reusite escrocherii ale acestui om este aceea de a reusi sa vanda turnul Eiffel din Paris. Initial turnul Eiffel a fost construit de guvernul francez pentru a fi folosit in scopuri militare. Se spunea ca dupa 20 de ani de ridicarea acestuia, turnul va fi daramat.

Idee ce pare ca i-a atras atentia lui Lustig. Acesta a vazut totul ca pe o oportunitate. Lustig a convins 6 companii de fier vechi ca guvernul francez doreste cu orice pret sa darame turnul pentru a scapa de acest monument ce nu le mai era folositor.

Pentru a face totul cat mai realist posibili, Victor Lustig realizate deseori tururi catre clientii interesati de cumpararea turnului. Tururile erau realizate cu lumizina si cu un aer foarte profesional. Deseori acesta le spunea clientilor sai ca este o actiune pe care guvernul francez doreste sa o duca la capat cat mai rapid. De multe ori acesta a spus clientilor ca e predispus sa accepte si mita pentru a da turnul la un pret mai bun.

Unul din cei ce aveau de gand sa liciteze a cazut in plasa escrocului si ajuns sa plateasca 20 000 de dolari lui Lustig mita plus cei 50 000 de dolari pentru achizitia turnului. Dupa ce s-a vazut cu banii Lustig a fugit in Austria pana lucrurile s-au linistit. Odata ce apele s-au limpezit acesta s-a intors in Paris si a incercat totul din nou, pana cand unul din licitatori a anuntat politia. Lustig a fugit in Statele Unite Ale Amercii, unde a fost ulterior prins si incarcerat.