News Societate

Un viitor job ca si manager

Se pare ca noua materie in ceea ce priveste libertatea profesionala a devenit un principiu pe care cei mai multi dintre noi nu mai tin cont, incat daca in vremurile trecute, totul se rezuma la nepotism, astazi se pune accent pe experienta si pe personalitate.

Dezvoltarea personala are in vedere abilitatile si calitatile pe care le posedam intr-o anumita meserie sau in functie de competentele pe care le dobandim in urma unor cursuri de specialitate. Din acest motiv este bine sa fim intr-o continua perfectionare, sa fim capabili sa adoptam cele mai bune solutii in cele mai grele situatii de munca .

A descifra ceea ce isi doresc viitori angajatori este un principiu pe care ar trebui sa ne concentram atunci cand ne dorim sa intram pe piata muncii, motiv pentru care avem mai multe modalitati de allegere a succesului.

Succesul se identifica prin nevoile clientului, in acceasi masura in care o persoana isi identifica potentialul si castigul, iar conversatiile in maniera prietenoasa, dar diplomata in acelasi timp atrage unii din cei mai multi clienti pentru organizatie.

Daca ne dorim un loc de munca in domeniul economic, mai ales ca manager, atunci trebuie sa stim ca acesta trebuie sa dobandeasca calitati care sa vizeze intelegerea a ceea ce clientul sau angajatul isi doreste de la mediul de lucru sau de la mediul de afaceri, sa inteleaga situatiile cu care se confrunta in viata reala si cum sa se puna in papucii acestora, incat sa adopte cele mai bune verdicte.

Pentru ca nimic nu se reuseste fara o atitudine pozitiva, este bine sa stim ca adoptarea unei pozitii increzatoare in care sa ne dedicam muncii grele, precum si asumarea consecintelor, este principiul pe care oricine il pot invata la cursurile de coaching in cariera.

Un viitor manager sau leader al organizatiei trebuie sa isi invinga frica de public, pentru ca vor urma multe sedinte in fata intregului personal in care se va discuta liber.