Alimentatie

Verifica corect calitatea mierii de albine

Mierea de albine este foarte recomandata deoarece are proprietati magnifice. Ea este foarte importanta si foarte buna pentru sanatate ameliorand durerile de gat, tusea, cicatrizarea unor rani si multe alte afectiuni alte corpului. Aceasta licoare aurie trebuie sa existe in fiecare casa. De asemenea, potrivit specialistilor mierea de albine este contrindicata copiilor sub un an deoarece poate dezvolta o boala destul de grava si anume botulismul.

In ziua de astazi gasesti mai greu o miere de albine de calitate. Toate produsele sunt refacute sau prelucrate si gasim foarte greu produse naturale. Pentru ca este foarte important ca mierea de albine sa fie naturala si buna va voi da cateva trucuri. Tineti cont de ele in momentul in care cumparati miere de albine pentru a sti sigura ca ceea ce cumparati reprezinta calitate:

  • In primul rand, in momentul in care intorci borcanul cu capul in jur, daca mierea este naturala ar trebui sa se prelinga foarte incet si sa formeze o bula care va urca incet spre fundul borcanului. Aceasta este un truct foarte util care va va ajuta sa verificati produsul chiar inainte de a-l achizitiona.
  • De asemenea, daca introduce o lingura in mierea de albine si o scoate, apoi firul de miere se prelinge fara sa se intrerupa deloc inseamna ca ati cumparat o miere de albine calitativa.
  • Cu ajutorul unei scobitori poti sa verificitatea mierii de albine. Introduceti o scobitoare in borcanul cu miere de albine, iar daca mierea se prelinge fara sa faca picaturi inseamna ca este foarte buna.
  • Zaharisirea poate fi din nou un semn cum ca mierea este naturala. Chiar daca nu considerati ca are un aspect placut, zaharisirea mierii este semnul ca aceasta este naturala.

Este important sa fiti foarte atenti cand cumparati mierea deoarece aceasta se poate falsifica foarte usor. Prin fierbere si prin expunerea la temperaturi foarte mari mierea isi pierde proprietatile benefice asupra sanatatii.