Diverse Societate

 Vorbitul cu tine insuti te ajuta

Se spune ca a vorbi cu propria persoana este o buna cale de a elibera durerile interioare, de a elibera stresul dragostei, de a creste increderea in sine si de a ajuta memoria cu functiile sale. Vorbitul cu tine insuti te poate ajuta in mai multe moduri, pentru ca este procesul prin care se asculta vocea interioara. Aceasta este descrisa ca fiind criticul nostru interior care de cele mai multe ori ne intoarce impotriva constiintei noastre.

De cele mai multe ori acest critic interior ofera incurajari si directii pentru viata, in masura in care auto conversatia este vazuta ca o modalitate de a disciplina propriul comportament mental. Conversatiile de tip auto-talk pot sa aduca o multime de beneficii.

Stimuleaza concentrarea.

Una din cele mai bune moduri de a ramane in centrul atentiei si de a imbunatati concentrarea pentru a atinge obiectivele propuse este de a vorbi cu tine insuti. Timpul si gandurile spuse cu voce tare vor aminti despre o sarcina pe care trebuie sa o indepliniti in maniera in care veti fi concentrat asupra ei. Aceasta ajuta la pastrarea cunostintelor fixe precum si pe obiectivele stabilite.

Vorbitul cu sine te motiveaza.

Cand simtiti ca nu sunteti in cea mai buna conditie, ca sunteti in cautarea unui interlocutor motivational, este bine sa stiti ca auto vorbirea este cea mai buna optiune. Conversatiile cu sine sunt un lucru pozitiv care fac minuni, mai ales in fata unor situatii provocatoare. Sportivii si chiar intreprinzatorii se angajeaza adesea in conversatii cu ei insusi pentru a reusi sa sustina discursul la un eveniment important.

Ajuta repetitia situatiilor dificile

Aceasta tehnica puternica de auto-ralk poate ajuta in repetitia unor scenarii dure pentru viata. De exemplu, sa presupunem ca trebuie sa sustineti o prezentare importanta din viata voastra, in fata sefilor si a clientilor unei firme, incat sa eliberati situatiile de nervozitate si tensiune. O modalitate simpla de a calma nervii este de a utiliza tehnica de auto-talk in mod repetitiv, cu voce tare. Practicarea acesteia cu siguranta va va conduce spre o mai buna reusita.